VIJF redenen waarom ik een full-body massage HAAT!

november 8, 2019

(op zoek op deze site naar full body massage?  https://skincare4men.nl/massage/         )

Mijn partner is dol op massages en er zijn niet veel maanden waarin er geen zoektochten zijn naar een goede masseur voor een full body massage.  Ik zelf ga zelden.

Geef mij maar een pedicure of een voetreflexologie: ik heb de neiging om de full body massage te vermijden. Is het een kwestie van voorkeur of ligt het iets dieper?

Misschien is het tijd voor een beetje reflectie en eerlijkheid?

1 – Reflectie op mijn lichaam

Vanaf het moment dat je een salon binnen stapt en er gevraagd wordt om je volledig te ontkleden, begin ik al met het nemen van een verkeerde afslag. Nadat je jouw naakte lichaam aan de blik van een wildvreemde gaat aanbieden, kun je OOK nog de pech hebben dat je zo’n klein wegwerp slipje krijgt aangeboden. Je kent ze wel: een one-size-fits-all exemplaar die mij echter NOOIT past.

Dan maar helemaal naakt onder de afdekdoeken!

Tenslotte kun je op de tafel gaan liggen in de hoop dat het grootste deel van je lichaam – waar de nieuwsgierige ogen van een vreemdeling al lang overheen gegaan zijn – aan het oog wordt onttrokken door afdekhanddoeken.

Maar je weet al, het heeft geen zin, want al heel snel zal die vreemdeling je overal aanraken en alles zien en betasten.

Al snel denk je: wat zal de masseur van mijn figuur vinden, of mijn lovehandles, dikke billen of de delen die normaliter het daglicht nooit zien? enz. enz.

Full body massage is een onderzoek naar jouw waarneming van je eigen lichaam. Het brengt alles wat je haat over je fysieke “zelf” naar boven en daarnaast is er ook nog voldoende tijd om er (lang) over na te denken.

Nog erger: de masseur kan er dezelfde tijd voor nemen………..

2 – Ontspanning en het gevecht met je eigen geest.

Het leven is vol alledaagse afleidingen. Als ik niet werk, dan ben ik te vinden met mijn laptop op schoot en zoek ik de volgende vakantie in exotische landen, speel ik Candy Crush op mijn telefoon

Als mijn omgeving ‘mij niet dwingt’ om iedere dag op duizenden vragen een antwoord te geven, ben ik bezig om de diepere dingen van het leven met mijn partner te bespreken, meestal onder het genot van een wijntje.

Eigenlijk ben ik zelden alleen met mijn eigen gedachten.

Massage geeft je een uur of twee, afhankelijk van je keuze, om alleen te zijn met je gedachten. Alles te overdenken en te voelen wat je had gehoopt om niet te hoeven overdenken en te voelen.

Gedachten over je lichaam of het plaatje van jouw toekomst, om je zorgen te onderzoeken of je te verdiepen in je emotionele naaktheid.

Het is zeker een moment van innerlijke verbinding, reflectie en realisatie.

3 – Het verliezen van de controle:

Het is niet elke dag zo dat je de controle verliest. Als volwassene al helemaal niet. Dat zit gewoon niet in van onze natuur.

We bepalen wat we eten, waar we wonen, wat we zeggen en wat we doen (met ons lichaam).

Maar tijdens een massage ben je die controle helemaal kwijt. Een persoon die je nog nooit ontmoet hebt, heeft plotseling volledige controle over jouw lichaam.

Ze kunnen je diep laten ademen, of je zelfs laten stoppen met ademen, ze kunnen je pijn doen, ze kunnen je laten kreunen of zuchten (van genot of pijn) en ze kunnen je gespannen spieren laten ontspannen en van knopen ontdoen.

Ik ben er geen fan van om de controle te verliezen en dat is wat massage nu net WEL doet.

4 – Seksueel / niet seksueel

Het is tijd om iets persoonlijker te worden. Als mijn partner mij masseert, dan is het meestal voor een (telkens terugkerende zelfde) reden…………….

Wanneer je naar een masseur gaat is dat niet de reden waarom je gaat.

5 – Het is eindig.

Nadat je naakt voor een vreemde bent gaan liggen. Nadat je jouw strijd over je eigen lichaamsbeeld hebt gestreden en je eindelijk de ontspanning van de spieren voelt…….

Zodra je je geest vrij hebt gemaakt om te genieten van het moment en niet hoeft na te denken over te veel diepe mysteries… Dan is het plots klaar!

Hoe moet ik daar mee omgaan?

De Bottom Line

Misschien heb ik toch niet zo’n hekel aan massage.

Misschien is massage goed voor mij en uitdagend en onthullend.

Misschien voert een massage mij mee naar een plek in mijn geest die, hoewel misschien pijnlijk om te bekennen, mij uiteindelijk (fysiek) sterker, gelukkiger en emotioneel sterker maakt.

Misschien heb ik helemaal geen hekel aan massage. Misschien houdt massage van mij op een manier waar ik mij nog niet comfortabel bij voel.

Tenminste: nu nog niet ……………..