Oeps, een erectie tijdens de massage……………

november 9, 2016

ATTENTIE, ik zie dat veel mannen die bv. ‘massage voor/door mannen’ in de zoekmachine van GOOGLE ingeven, op deze pagina uitkomen. Uiteraard kun je dit artikel lezen maar wil je meer weten over massage van/door mannen, klik dan even door naar de website en lees daar onder massage wat BAGUS voor je kan betekenen!

Geschreven door Albert, eigenaar van BAGUS, praktijk voor huid en vitaliteit in november 2016 (bijgewerkt tot 01-07-2022)

OEPS……………..

Het moet er maar eens van komen dat ik er een artikel over schrijf, want het is (via mail, sms en/of telefoon) een van de meest gestelde vragen die ik vooraf krijg: ‘wat als ik een erectie krijg’?  Sterker nog…….. vanaf het moment dat dit blog op internet staat zijn er MAANDELIJKS minimaal 700 mensen die via Google belanden bij dit artikel en… dat zijn er vanaf mei 2015 op een paar na 460.000 ………..

Het is overduidelijk dat deze vraag leeft bij de mannen in Nederland en België !

Dus maar even de schaamte voorbij en er gewoon over schrijven. Het is uiteindelijk 2015 (inmiddels 2020) en er wordt wel over meer zaken geschreven die controversiëler zijn …………

Een van de meest besproken zaken in de kleine stad waar ik leef is misschien wel de massage voor mannen.  Natuurlijk niet de massage op zich, maar hoe daar tegen aangekeken wordt. Een man die een man masseert…………….. daar wordt gelijk iets van gedacht, dat MOET wel met erotiek of seks te maken hebben. En op zich ook niet helemaal vreemd natuurlijk, het lijkt wel of alles tegenwoordig in het teken van seksualiteit moet staan.  Bekijk de omslagen van magazines maar eens en de foto’s in bushokjes…en tegenwoordig is het niet alleen voorbehouden aan vrouwen, ook mannen worden met zwoele blikken en met blote borst gefotografeerd.

BAGUS : massage van, voor en door mannen………………..

Duidelijk is hier dat een man door een man gemasseerd wordt. En dat is helemaal niet vreemd. Dat was het niet (inderdaad de badhuizen van Romeinen/ Grieken/ Turken/ Hongaren en zelfs Inca’s) en dat is het niet.

Tijdens mijn massages probeer ik bij mannen altijd aan te geven dat ze in de huidige tijd vooral ALLE reacties moeten toestaan en laten plaatsvinden als ze dat willen. Dit komt de ontspanningsmassage ten goede en daardoor ook hun eigen welbevinden. Het blijft echter een beetje moeilijk voor mannen, alhoewel er steeds meer mannen in mijn praktijk komen voor een massage die juist de ervaring willen opdoen wat het met hen doet als ze door een man gemasseerd worden.  Het is gewoon de tijdsgeest die het mogelijk maakt dat mannen hun eigen lichaam gaan ontdekken maar vooral ook leren (of willen leren) omgaan met hun lichamelijke en mentale reacties die dat oproept. Het is jammer dat ik in de loop van – met name de laatste jaren – zo vreselijk veel mannen op mijn massagetafel heb liggen, die hun eigen lichaam nauwelijks kennen maar aangenaam verrast zijn wat zij ontdekken.

Wat voor mij essentieel is, is dat ik zelf man ben en dus weet hoe een man op aanraking en massage reageert en wat hij wel of niet plezierig vindt.  Als er al een voordeel is ten opzichte van een vrouwelijke masseur dan is dat het wel. Tijdens een man-man massage is er geen (seksuele) spanning. Tussen man-vrouw of omgekeerd bijna altijd wel.

Ik neem voldoende tijd voor je en voel aan wat je op het moment het meest nodig hebt.  De schaamte en preutsheid voorbij, je hele lichaam krijgt aandacht en wordt gemasseerd. De handdoek wordt gedeeltelijk weggehaald daar waar ik ga masseren en teruggelegd als ik klaar ben met dat deel van het lichaam. Je krijgt alleen de massage die je van te voren aan mij hebt aangegeven. En wil je een hardere, zachtere, krachtigere, gevoeliger of desnoods sensuelere aanpak van je lichaam: ook al is het tijdens de massage: geef het altijd aan!  Ben je preuts of heb je gewoon geen zin om je slip uit te trekken?  Dat is helemaal geen probleem. Ik pas mij aan jouw wensen aan. Trek in dit laatste geval wel even een oude slip aan en neem een schone mee. Niet uit iedere kleding is de massage-olie makkelijk te wassen.

Oh ja………. dan ook nog even terugkomen op de zin boven aan dit blog.  Ja, het kan voorkomen dat je bij volledige ontspanning een erectie krijgt. Ook niet zo vreemd: een zacht verlichte ruimte, een verwarmde (of gekoelde) massagetafel, warme olie, warme handen, mooie zachte muziek als achtergrond….  ja, het is toch een beetje gelijk aan het ‘s-morgens wakker worden na een goede ontspannende nachtrust. Niet alleen jij wordt dan wakker, je jonge heer ook. En ja…. ik snap dat veel van mijn serieuze vrouwelijke masseurs daar moeite mee hebben en/of van schrikken. Eigenlijk jammer, want niet iedere gemasseerde man met een erectie is uit op sex. Het kan je gewoon gebeuren zo’n erectie. Tegen mijn vrouwelijke collega’s heb ik gezegd: gewoon een zware badstof handdoek er over gooien… en een paar bijzondere massage-kneepjes in de kuiten en het “euvel” is verholpen.

In mijn praktijk kun je gewoon ontspannen, wat er ook voor een reactie komt. EN….mannen: ik masseer al tientallen jaren. Ik heb alles gezien en meegemaakt (denk ik) en dan zul je wel of niet een erectie krijgen………. ‘so what’?

Geniet en ontspan, daar ben je voor gekomen!

BAGUS:  van, voor en door mannen!