MANNEN: SCHAAMHAAR SCHEREN OF LATEN GROEIEN? DE BOYZILIAN-LOOK…….

november 8, 2016

Naar aanleiding van mijn artikel over body-sugaring (kijk even op mijn website en/of lees de andere blogs) , krijg ik een behoorlijk aantal vragen over het verwijderen van (te veel /een gedeelte van het) schaamhaar. Het zijn voornamelijk mannen die naar de mogelijkheden bij BAGUS vragen.  Bij vrouwen is het – dat weet ik van collega’s schoonheidsspecialistes – veel gebruikelijker om het te LATEN doen. Laat ik er iets over vertellen vanuit mijn eigen praktijk.

 

Ik las een tijdje geleden een artikel in een glossy mannenblad dat er onderzoek naar gedaan had. Het blijkt dat ruim 75% van de mannen zijn schaamhaar scheert. De belangrijkste reden dat mannen hun schaamhaar scheren is esthetisch en/of om hygiënische redenen.

 

Om de haargroei een beetje ‘onder controle te houden’ moet je dat zeer regelmatig doen (scheren met een mesje of elektrisch, met bodygroom, IPL/ laser of harsen (met wax) / bodysugaring (met suikerpasta) of bij de – gespecialiseerde – schoonheidsspecialist(e).  Voor vrouwen dus een geweldige keuze bij wie ze dat eventueel willen laten doen als ze het niet zelf willen of kunnen. Voor mannen een groter probleem, want er is maar een (heel klein) aantal mannen in dit vak.

 

EEN TABOE VOOR MANNEN?

 

Alhoewel het professioneel laten verwijderen van schaamhaar steeds normaler wordt, is het vaak voor mannen nét iets te vreemd. Boyzilian (Brazilian/ Boyzilian is een ontharingsmethode voor de schaamstreek en de intieme delen) zou erg pijnlijk zijn en je moet als man wel je edele delen laten zien aan de behandelaar. Sommige mannen zijn bang voor een erectie of vragen zich af in welke posities ze zich moeten manoeuvreren om al het haar ook daadwerkelijk te kunnen laten verwijderen.

 

HOE ZIET EEN BEHANDELING ER BIJ BAGUS UIT?  (Geldt in grote lijnen zowel voor body sugaren, bodygroom en scheren)

 

Een Boyzilian vergt een professionele benadering, daar begint het mee. En NATUURLIJK weet ik dat er in de omgeving waar ik woon (Achterhoek/ Liemers) van alles over gedacht wordt. Dat laat mij echter koud. IK weet waar ik wel EN niet mee bezig ben.

 

Zowel mijn klanten als ikzelf ben ervan overtuigd dat het hier gaat om een schoonheidsbehandeling en niet om andere (seksueel getinte) handelingen.

 

  • ik vraag je van tevoren de schaamstreek goed te reinigen
  • ik stem eerst met de je af wat er moet gebeuren. Doorgaans verstaat men onder een ‘Boyzilian’ dat alle haren van pubis, penis, scrotum, perineum, de liezen en rond de anus verwijderd worden.
  • in de praktijk waar de behandeling plaats vindt kun je je ontkleden. Het onderlichaam moet volledig naakt zijn
  • als je op de behandelstoel ligt check ik je huid en de lengte van de haartjes. Te korte haartjes en een huid met huidaandoeningen kunnen niet gesugard worden.
  • ik reinig de huid nogmaals
  • ik start de behandeling

 

Nadien kijk ik goed of de haren verwijderd zijn. Soms moet ik nog een beetje bijscheren, bijvoorbeeld rondom ingegroeide haren of ontstekingen. Ook de ingegroeide haartjes kan ik bijna altijd verwijderen met een pincet en bij ontstekingen kijk ik wat de oorzaak is en of ik er op dat moment iets mee kan doen. Na de behandeling breng ik een verkoelende gel of crème aan.

 

NA DE BEHANDELING